Wednesday, May 14, 2008

Welcome back to (Berlusconi) Italy!

Mõni päev tagasi sattusin YouTube'is jälle peale ligi aasta-vanusele videoklipile. See on Rooma endise linnapea ja Prodi lahkunud valitsuse kultuuriministri Francesco Rutelli inglise keelne pöördumine, millega ta üritas Itaaliasse turiste meelitada.



Klipp on tehtud maksumaksja raha eest valminud Itaalia kultuuri ja turismiväärtusi propageeriva weebilehe jaoks www.italia.it. Selle loomiseks kulutati ajakirjanduse väitel 45 miljonit eurot, seega, nagu väidab alternatiivne meedia, on see ehk tõesti maailma kõige kallim internetilehekülg. Kuid tänaseks - pärast video vaatamist vististi ka üsna arusaadavatel põhjustel - see enam internetis kättesaadav pole.

Rutelli kandideeris äsja jälle Rooma linnapeaks... roomlased valisid aga teise mehe... valisid rahvusliitlase ja endise neofashisti Gianni Alemanno. Alemannost sai Itaalias Teise ilmasõja järel esimene parempoolne Rooma linnapea, kes lubaba Igavese Linna simapilkselt 20 000 illegaalsest immigrandist "puhtaks teha" ja ligi 90 mustlaslaagrist buldooseritega maatasa teha.
Sellele poolele Itaaliast, kes Berlusconi toetajaid aprillikuistel üldvalimsitel ei valinud, oli Alemanno võit järjekordne hoop! Jah, Itaalia on astunud otsustava sammu paremale! Vasakpoolses meedias pole ikka valibunud arutelud, miks ikkagi?!... põhjusi on väga palju, alates sellest, et puudub zapaterolik karismaatiline liider ja lõpetades sellega, et väikestel eri erakondadel napib ühetkuuluvustunnet.
Minule sai aga pärast Rutelli vana video vaatamist vasakpoolsete üllatislikult suur kaotus ja imago-guru ning meediamagnaadi Silvio Berlusconi come-back jällegi vaksakese jagu selgemaks...

2 comments:

Oudekki said...

Sa kirjutad "üllatuslik" kaotus - ma mõtlen, et kõigile oli ju ikkagi suhteliselt oodatav, et vasaktiib kaotab, noh, päris parlamendist väljajäämist ei osanud keegi ennustada, aga kaotus oli ju pärast eelmist valitsust ilmselge... Millega seoses Alemanno võit oli ju ka oodatav (eriti arvestades sedasama videot :) ).

Mida sa nimetad vaskapoolseks meediaks, Liberazionet? Sellega on kahjuks juba umbes aastajagu nii, et ta kipub ainult parteiliini avaldama, seega, ma arvan, et kui Rifondazione ise aru ei ole saanud, miks nad kaotasid, siis see kaotus kulub ikka neile väga ära.

Negatiivne on muidugi see, et nüüd me elamegi maal, kus pole opositsiooni (sest ega PD ja FI huvid liiga palju ei erinegi) ja selle tulemid on Chiaianos toimuva puhul väga selgelt näha.

Rändaja said...

Kena, et kommenteerid :)))
Tõttöelda ei uskunud, et vasakpoolsed ikka nii kõvasti "kolki" saavad... Eks see kogu (vasak)tsentristliku poole kaotus oli muidugi ette aimata... :) aga et Bertinotti täitsa välja jääb.. ja Lega supersuur tõus! Suhteliselt ettearvamatu ikka. Ja vasakpoolse meedia all mõtlen erinevaid väljaandeid/raadjoid/telesaateid, mis toona silma-kõrva jäid, kuni Bologna kohaliku raadjojaamani Città del Capo, kus toona hommikust õhtuni valimistulemuste pärast nuteti. Hea raadjajaam muide! Soovitan soojalt. Teevad koostööd Radio Popolarega. Hommikuti on väga huvitavad pressiarvustused, kuigi muus osas jääb küllalt Bologna keskseks. Internetist saaksid seda kodulehelt kuulata, kui Sul võiks huvi olla ;)
Ja vasakpoolsuse all mõtlen üleüliselt ka niisugust skandinaavilikku, sotsiaaldemokraatliku joont pigem, mis on ka selle raadjo stiil.
Kus ise Itaalias elad?